MOLNÁR PÉTER

többes biztosítási-és pénzügyi közvetítő

Partnereim

 

            

 

  

Országos Pénzügyi Közvetítő

                  Hálózat

 

  

Kövess a facebookon is
Partner Pénzintézetek

Partner Biztosítók  :

  

 www.aegon.hu

   

  www.allianz.hu

 

    www.eub.hu

 

  www.generali.hu

 

www.groupama-garancia.hu

   

       www.kobe.hu

      

      www.khb.hu

  

     www.signal.hu

       

   www.colonnade.hu

       

   www.uniqa.hu

 

 Partner  Bankok :

 

     Képtalálat a következőre: „k&h bank logó”

Lakástakarék-pénztárak:

 

 

 

 

 

   Aegon Lakástakarék

 

                            Biztosítás története

                                          

 

Mióta beszélünk biztosításokról?

 

Az őskor idején az ember még csak annyi terméket állított elő, mely a létfenntartáshoz elegendő volt. Így nem volt felhalmozott vagyon, tehát a biztosításra sem kellett túl nagy hangsúlyt fektetni. A rabszolgatartó társadalmak idején azonban már megjelent a magánvagyon, és ezzel egyidejűleg a közös kockázatviselés is. Ebben a korban a kereskedők megegyeztek, hogy a karavánjaik kifosztása esetén a keletkezett károkat közösen viselik.

A társadalmak fejlődésével egyre inkább megjelentek a specifikus kártérítések. A XII. századtól kártérítést nyújtottak tűz, hajótörés, állatok ellopása, szállítmányok elvesztése esetén, vagy halál esetén temetkezési költségekre segítséget adtak. Az első tényleges biztosítás kötvényt a XIV. században Genovában állították ki. A XVII. században megtörtént az igazi áttörés.Londonban Edward Lloyd kávéházában megalakították a hajó- és szállítmánybiztosítás központját. A Lloyd napjainkban is az egyik legtekintélyesebb biztosítási vállalkozási szervezetnek számit. A nagyszámok törvényének felismerésével, kialakult az első kárvalószínűség számítás, egyszóval a mai modern biztosítás.

Magyarországon mikortól beszélünk biztosításokról?

A XIV. századba nyúlik vissza a csírái, amikor a céhek ugynevezett társládákat, segélyeket hoztak létre a tagok részére. XVI. századtól már bányatársaságok is pénzt szedtek, segélyek és temetkezési szolgáltatásokat fizettek ki belőle, a bajba jutott hozzátatozóknak.Az első magyar biztosító társaság  1807-ben alakult a  Rév-Komáromi Hajózási Biztosító Társaság , ahol  a rakományt és a hajót is már  biztosították. 1919-ben létrejött az első országos biztosító egyesületet a BIOSZ- 63 társaság csatlakozott ide  -ez 1948-ig mükődött hazánkban.

A II. világháború között nem sokat hallottunk a biztosításokról, a fejlődés a II.világháború után indult meg - 1949-ben megalakult hazánkban , a Állami Biztosító Nemzeti Vállalat.Teljes Állami monopólium 1952-1986 -ig tartott. Fedezetett nyújtottak már  lakás, társasházak- és  balesetbiztosításokra, kiterjedt életbiztosítások, vállalatok és szövetkezeti biztosítások alakultak ki.

1986- ban az állam ketté osztotta törzstőkéjét és két állami  biztosítót hozott létre , így Állami Biztosító (AB) és Hungária Biztosító(HB) néven.

Külföldi Biztosítók 1989-től jelennek meg újra  hazánkban, elsőnek az oszták  Providencia, majd a olasz Generáli, a holland  ING és AEGON Biztosító csoportok  , majd folyamatosan egyre több külföldi biztosító lép színre az  országunkban, egyre több, szélesebb körű szolgálatatásokat kialakítva. 1995-ben elfogadásra kerütl a Biztosítási törvénykönyv (BIT), amely szabályozza a piac mükődését. Jelenleg több mint 30 biztosító társaság mükődik hazánkban, az európai országokon kívűl jelen  van  USA és ausztrál  biztosító cég is .

Miért van szükség ma is biztosításokra?

Ahogy az ókorban, majd a  középkorban is  már rájöttek arra , hogy az értékeinket úgy tudják, megóvni, -ha egy közösségi csoport pénzt gyűjt össze, ami kár esetén fedezi a károsultak kárát. Erre ma  veszélyközösségeket hoztak létre, azaz olyan csoportokat amikre lehet biztosítást vállalni ,amelyet matemetikai és statisztikai számításokkkal kalkulálnak ki a szakemberek. Ma a felgyorsult világban, a vagyonunk, értékeink, vállalkozásunk  és életünk többféle módon biztosítható, egyre szélesebb formában.

A biztosítást fizető személy-szerződő ember  vagy jogi személyiségű cég - aki egy jövőbeni védelmet vásárol meg, amellyel a bekövetkező kockázatot a Biztosítóra hárítja át. A szolgáltatások széleskörűek lehetnek már , ezért   díjban is  nagy eltéréseket vannak a biztosítási termékek között.

Hogyan lehet  ma biztosításokat kötni?

Ma többféleképpen tudunk biztosítást kötni, attól függ ki milyen módszert választ.

 

  •  Biztosító fiókban
  •  Alkusz vagy Többes Ügynök irodában
  •  Bankban, ahol biztosító is mükődhet
  •  telefonon
  •  interneten
  •  biztosítási ügynöknél
  • független, több biztosítót képviselő ügynöknél

 

 

                                                       

 

 

Galéria
Arhivált hírek
Mennyit fog érni az állami nyugdíj 15-20 év múlva?
Ön tényleg az állami nyugdíjból akar megélni?
2016-09-02 22:49:58
Erősödik a pesszimizmus a nyugdíjjal kapcsolatban
Vajon mennyi lesz a nyugdíjam?
2015-12-13 18:34:40
Hol a legjobb megöregedni?
Nyugdíjasok legjobb országa több szempont szerint.
2015-09-17 13:36:40
Több mint 420 milliós kárbejelentések májusban az AEGON-nál!
Viharkárok hatalmas károkat okoztak eddig...
2015-05-27 12:24:26
Nyugdíjasok 70%-a megbánta, hogy nem rakott félre aktív éveiben!
Nyugdíjasok nagy része ma már másképp csinálná...de már késő bánat.
2015-04-18 10:17:22
Nő a lakásbiztosítások száma
Nő a lakásbiztosítások száma
2015-02-15 12:43:20
Hírlevélre feliratkozás
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail*