MOLNÁR PÉTER

többes biztosítási-és pénzügyi közvetítő

Partnereim

 

            

 

  

Országos Pénzügyi Közvetítő

                  Hálózat

 

  

Kövess a facebookon is
Partner Pénzintézetek

Partner Biztosítók  :

  

 www.aegon.hu

   

  www.allianz.hu

 

    www.eub.hu

 

  www.generali.hu

 

www.groupama-garancia.hu

   

       www.kobe.hu

      

      www.khb.hu

  

     www.signal.hu

       

   www.colonnade.hu

       

   www.uniqa.hu

 

 Partner  Bankok :

 

     Képtalálat a következőre: „k&h bank logó”

Lakástakarék-pénztárak:

 

 

 

 

 

   Aegon Lakástakarék

 

Nyugdíjasok 70%-a megbánta, hogy nem rakott félre aktív éveiben!

Nyugdíjasok nagy része ma már másképp csinálná...de már késő bánat.
     
 2015. április 2., csütörtök
 
A mostani nyugdíjasok 70%-a már megbánta, hogy nem tett félre a visszavonulását követő évekre. Ezen tapasztalatok és a nyugdíjrendszer várható változásai miatt is egyre fontosabb, hogy gondoskodjunk jövőnkről. Számos megoldás közül választhatunk: ha kockázatkerülők vagyunk – akárcsak az emberek többsége –, választhatunk garantált kamatozású klasszikus nyugdíjbiztosítást.

Felértékelődik az öngondoskodás: a társadalom elöregedése miatt az állami nyugdíjak csökkenhetnek a következő évtizedekben, ezért is elengedhetetlen, hogy időben elkezdjünk félretenni anyagi biztonságunk megőrzéséért. Számos felmérés rámutatott, hogy jelenleg nem tulajdonítunk elég nagy jelentőséget a megtakarításoknak, holott a pénzügyi döntésekre vonatkozó elszalasztott lehetőségek között első helyen szerepel az, hogy nem teszünk félre nyugdíjas éveinkre. Pedig tartunk attól, hogy megfelelő tartalék nélkül nem leszünk képesek finanszírozni kiadásainkat a visszavonulásunkat követően, de legalábbis alacsonyabb életszínvonallal kell majd számolnunk.

A mostani nyugdíjasok kétharmada mindezt meg is tapasztalta, csökkentek a bevételeik. 70%-uk ennek megfelelően megbánta, hogy nem tett félre, talán éppen ezért látják most már úgy, hogy a legjobb pénzügyi tanács, amit valaha kaptak, az volt, hogy fiatalon kezdjenek el megtakarítani.

Ehhez a – fiatalon elkezdett, hosszú távú – nyugdíjcélú megtakarításhoz a Generali Biztosító többféle lehetőséget is kínál: a rugalmasan alakítható megtakarításra vágyóknak, a kockázatvállalásra nyitottabbaknak a befektetési egységekhez kötött nyugdíjbiztosítást, amellyel különböző kockázati szintű eszközalapokból saját befektetési portfólió állítható össze, kihasználva az alacsonyabb és magasabb kockázatvállalási lehetőségeket. A maximális biztonságra törekvő kockázatkerülőknek pedig a klasszikus nyugdíjbiztosítást.

Nyugdíjbiztosítás = kockázatvállalás?

„Az emberek többsége kockázatkerülő: nehezen tűrik és igyekeznek is elkerülni a kockázatvállalással járó bizonytalanságot, nehezen birkóznak meg a veszteséggel. Körülbelül három egységnyi nyereség képes kompenzálni egy egységnyi veszteséget, azaz a veszteség nagyobb fájdalmat okoz, mint amekkora örömöt az ugyanakkora nyereség. Az is eltántorítja az embereket a kockázatvállalástól, hogy sikertelenség esetén mások és saját maga is felróják neki a kudarcot” – mondta a kockázatvállalás kapcsán Faragó Klára, az ELTE PPK Pszichológiai Intézetének professzor emeritusa.

Aki teljes biztonságra vágyik, aki pontosan szeretné tudni, mennyi megtakarítással számolhat majd, aki nem szeret a megtakarítások rendszeres lekötésével, befektetésével foglalkozni, aki inkább kockázatkerülő, érdemes klasszikus nyugdíjbiztosítást választania.

A klasszikus nyugdíjbiztosítás ideális módja a kockázatok elkerülésének. Éppen ezért a törvény által a nyugdíjbiztosításokkal szemben elvárt tulajdonságoknak megfelelően, a kötelező biztosítási elemek és az adójóváírás beépítésével alakítottuk ki Jövőkép klasszikus nyugdíjbiztosításunkat, amely már kisebb összegű rendszeres befizetés mellett előre garantált lejárati összeggel biztosítja, hogy a jövő nyugdíjasainak ne kelljen megbánniuk, hogy nem tettek félre” – tette hozzá Schaub Erika, a Generali Biztosító személybiztosítási igazgatója.

A Jövőkép klasszikus nyugdíjbiztosítással úgy érhető el egy előre meghatározott összeg, hogy ahhoz a Generali garantált kamatot (évi 2,25%) biztosít, akkor is, ha a befektetés esetleges kedvezőtlen piaci események hatására ennél kevesebb hozamot érne el. A Generali nyereségrészesedés formájában a garantált kamaton felül elért hozamból is részesedést ír jóvá a Jövőkép nyugdíjbiztosítási szerződésen, valamint az államtól 20%-os, de maximum 130 ezer forintos adójóváírás vehető igénybe a rendszeres és a rendkívüli díjak után is. Mindezeken felül a 10., 15. és 20. biztosítási évet követően Hűségjóváírással is támogatja a Generali a nyugdíjcélok megvalósulását. Így 20 év alatt havi 20 ezer forintos befizetéssel közel 10 millió forint gyűjthető össze a nyugdíjas évekre , amit, ha járadék formájában igénylünk, akkor 10 év alatt havi 92 ezer forintot, 20 év alatt pedig havi 58 ezer forintot folyósít majd a biztosító , ezzel pedig mindkét időtávon legalább másfélszeresére növelhető a jelenlegi átlagos nyugdíj .

 

Forrás: www.biztositasiszemle.hu

 

Galéria
Arhivált hírek
Mennyit fog érni az állami nyugdíj 15-20 év múlva?
Ön tényleg az állami nyugdíjból akar megélni?
2016-09-02 22:49:58
Erősödik a pesszimizmus a nyugdíjjal kapcsolatban
Vajon mennyi lesz a nyugdíjam?
2015-12-13 18:34:40
Hol a legjobb megöregedni?
Nyugdíjasok legjobb országa több szempont szerint.
2015-09-17 13:36:40
Több mint 420 milliós kárbejelentések májusban az AEGON-nál!
Viharkárok hatalmas károkat okoztak eddig...
2015-05-27 12:24:26
Nyugdíjasok 70%-a megbánta, hogy nem rakott félre aktív éveiben!
Nyugdíjasok nagy része ma már másképp csinálná...de már késő bánat.
2015-04-18 10:17:22
Nő a lakásbiztosítások száma
Nő a lakásbiztosítások száma
2015-02-15 12:43:20
Hírlevélre feliratkozás
Vezetéknév*
Keresztnév*
E-mail*